Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/server835645/ftp/migracja/zsrmietne.cal24.pl/public_html/plugins/system/nrframework/NRFramework/SmartTags.php on line 90
Zespół Szkół w Miętnem koło Garwolina - MISTRZOWIE W MIĘTNEM

Ułatwienia dostępu

Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Miętnem

Miętne, ul. Główna 49, 08-400 Garwolin    25 682-30-88   zsmietne@mietne.edu.pl    BIP  

Uczniowie Zespołu Szkół w Miętnem najlepsi na Mazowszu!!!!

             Uczniowie technikum żywienia i zasadniczej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz wielokrotnie już udowadniali, że są najlepsi! Najlepiej w powiecie zdali egzamin zawodowy, co roku wygrywają Powiatową Ligę Zawodową, zajmują wysokie miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy i Umiejętności Rolniczych zdobywając indeksy na uczelnie wyższe.
W tym tygodniu po raz kolejny udowodnili, że nie mają sobie równych!
             W dniu 10 listopada 2015r.  w Dworze Mościbrody odbył się konkurs kulinarny organizowany przez przedstawicieli Szlaku Kulinarnego Mazowiecka Micha Szlachecka. Tematem przewodnim konkursu był „Karp na polskim stole”. 

Uczniowie naszej szkoły Magdalena Bartkiewicz z klasy 2 TŻ,  Angelika Kutwińską z klasy 2 TŻ oraz Piotr Witak uczeń klasy 3 ZK  zajęli pierwsze miejsce. Po raz kolejny udowodnili, że nie ma od nich lepszych! Swoich konkurentów pokonali potrawą z karpia  wędzonego w sianie z puree i frytkami z warzyw
w aksamitnym sosie. 

            Przewodniczącym komisji konkursowej był znany kucharz, gawędziarz, ekspert kulinarny Carlos Gonzales-Tejera. W jury zasiadali również:  kucharz Jacek Maliszewski , restauratorzy zrzeszeni w Szlaku Kulinarnym Mazowiecka Micha Szlachecka, przedstawiciele firmy Libra oraz władz samorządowych. Potrawa zachwyciła komisję konkursową, a profesjonalizm naszych uczniów zaowocował tym, że oprócz cennych nagród mazowieccy restauratorzy  nawiązali współpracę ze szkołą i zaproponowali naszym uczniom  odbywanie praktyk i staży zawodowych
w renomowanych restauracjach Mazowsza: DWORZE MOŚCIBRODY oraz hotelu i restauracji
POD RÓŻAMI w Jedlni koło Radomia. Laureaci pierwszego miejsca będą odbywać miesięczny staż w prestiżowej warszawskiej restauracji. Ponadto  w nagrodę otrzymali komplet profesjonalnych noży firmy Stalgast, profesjonalny blender z kompletem końcówek oraz torby
z przyprawami. Nagrodami dla szkoły były: kosz przypraw i profesjonalny garnek do gotowania ryb.

            W rywalizacji wzięły udział drużyny z Siedlec, Sokołowa, Wyszkowa, Radomia i Miętnego.

Naszych zwycięzców do konkursu przygotowywały panie Jolanta Nafalska i Zofia
Pikulska- Matryba – im też należą się gratulacje!

  {rokbox size=|fullscreen|rokbox album=|myalbum|}images/2015/11_2015/moscibrody/*{/rokbox}

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić Ci najlepszą jakość na naszej stronie.