to jak zwykle festiwal atrakcji dla gimnazjalistów i uczniów naszej szkoły. To dla nich szkoła przeistacza się w miejsce, w którym uczniowie mogą pochwalić się swoimi umiejętnościami, a gimnazjaliści zapoznać się z atrakcyjną ofertą edukacyjną. Jak zwykle atrakcji było co niemiara. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie: zdrową żywność promowali uczniowie i nauczyciele technikum żywienia przygotowując pokaz live cooking-u, flambirowania potraw. Wszyscy chętni mogli spróbować koktajli i soków FRESH and SMOOTHIE, skosztować batoników zbożowych, pieczonych w naszych pracowniach żywienia, podawanych z jogurtami Spółdzielni Mleczarskiej w Garwolinie. Na szwedzkim stole oczywiście znalazło się także co nie co dla tych, którzy lubią coś słodkiego – w kawiarence „U Stasia” można było poczęstować się przepysznym domowym ciastem, deserami z gorącą czekoladą, a w nowej pracowni obsługi konsumenta zobaczyć pokaz sztuki baristycznej i zamówić przepyszną kawę. Na dolnym korytarzu, roznosił się zapach pieczonych zapiekanek ze świeżymi ziołami z ogródka przy pracowni biologicznej.
Gdy już wszyscy spróbowali przygotowanych pyszności mogli zadbać o swoje zdrowie fizyczne – podróżując wraz ze spedytorami ich wehikułem i na rowerach, zwiedzając przygotowane specjalnie na ten dzień stanowiska promujące kierunki kształcenia w naszej szkole. Swoje umiejętności prezentowali: przyszli hotelarze, handlowcy, mechanizatorzy rolnictwa, mechanicy pojazdów samochodowych, specjaliści od urządzeń i źródeł energii odnawialnej, fryzjerki. Atrakcją dla gimnazjalistów były również gry i zabawy przygotowane przez nauczycieli języków obcych.
Wszystko to, co przygotowaliśmy tego dnia wymyślili uczniowie – to oni wymyślili i wykonali projekt całego święta wspierani przez nauczycieli i dyrekcję. Nawet regionalne media podkreśliły, że był to najlepiej zorganizowany Dzień Otwarty w powiecie. Gratulujemy!