W dniu 28 lutego 2018 roku uczniowie klas gastronomicznych i hotelarskich z naszej szkoły uczestniczyli w jednym z najważniejszych wydarzeń branży cukierniczej i gastronomicznej. Targi Cukiernicze Expo Sweet odbyły się w Warszawie już po raz kolejny i po raz kolejny zaskoczyły swoją ofertą.
Wielu wystawców, pokazy kulinarne, warsztaty cukiernicze, zdobienie tortów to tylko część atrakcji podczas tego wydarzenia. Uczniowie mogli obserwować jak w łatwy sposób przygotować słodkości dla każdego podniebienia, ale także zobaczyć profesjonalne zastosowanie suchego lodu oraz ciekłego azotu. Można było spróbować ciekawych smaków lodów, ciast i przysmaków z całego świata.
Oglądając piękne ekspozycje można było spotkać wyjątkowe osoby z branży cukierniczej, np. Kurta Schellera lub Josepha Seeletso. Uprzejmi i chętni wystawcy odpowiadali na pytania zainteresowanych i służyli pomocą, a także zachęcali do odwiedzenia targów w przyszłym roku.
Paulina Mazurek