25 maja 2018 r. uczniowie technikum hotelarskiego i technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielkami: Pauliną Mazurek, Jolantą Nafalską, Zofią Pikulską - Matrybą, Lucyną Leszek i Elżbietą Wiśnicką wzięli udział w Międzynarodowych Targach Żywnościowych "Warsaw FOOD EXPO 2018" w Centrum Targowo-Kongresowym PTAK WARSAW EXPO w warszawskim Nadarzynie.
Podczas targów młodzież mogła oglądać polskich i zagranicznych przedsiębiorców prezentujących ofertę produktów spożywczych, będących zarówno producentami jak i dystrybutorami, w szczególności z branży mięsnej, owocowo-warzywnej, piekarsko-cukierniczej, mleczarskiej, napojów i alkoholi. Udział w targach stanowił doskonałą okazję do przeglądu oferty z wybranych regionów Polski, a także z zagranicy.
Na targach można było obejrzeć szereg wydarzeń branżowych. Młodzież mogła podejrzeć m.in. „Modelowy Sklep Przyszłości", w którym - w niekonwencjonalny sposób - były prezentowane produkty spożywcze nieobecne dotąd w sieciach handlowych oraz nowe trendy w zakresie ekspozycji produktów i ich sprzedaży z wykorzystaniem technologii informatycznych. Można też było wziąć udział w debacie poświęconej innowacyjnej żywności funkcjonalnej.
Młodzież wróciła z targów bardzo zadowolona, z nadzieją na powrót w przyszłym roku.
Jolanta Nafalska