18 września 2018 roku nasza szkoła postanowiła zorganizować lekcję gotowania z wolontariuszami:
Moody`m z Egiptu, Andrè z Meksyku i Mariam z Gruzji.
Nasza klasa (II TŻ) została podzielona na grupy, przygotowaliśmy trzy regionalne potrawy naszych gości. Podczas tego spotkania mieliśmy możliwość doskonalenia się w języku angielskim oraz -oczywiście -poszerzenia wiedzy kulinarnej. Dzięki temu mamy teraz szereg nowych doświadczeń.
Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że mieliśmy okazję poznać wspaniałych ludzi, posłuchać co mają do powiedzenia o swoich krajach, o tym co tam się jada; dostaliśmy cenne wskazówki na temat gotowania, a wszystko okraszone humorem i w bardzo miłej, swobodnej atmosferze.
Była to więc świetna lekcja!
Po przygotowaniu posiłków, spotkaliśmy się wszyscy razem przy stole, również dyrekcja wraz z nauczycielami. Na koniec rozmawialiśmy o naszych zainteresowaniach, planach na przyszłość oraz kulturze innych krajów.
Myślę, że ta przygoda przyniosła nam wiele korzyści!
P.S. Jedzenie było pyszne!
Tekst: Wiktoria Siejka II TŻ
Foto: Hanna Pyza