Hotel DoubleTree by Hilton Warsaw to jeden z największych obiektów konferencyjno-hotelowych w Europie Środkowo-Wschodniej. Położony jest w spokojnej i zielonej dzielnicy Warszawy. Hotel dysponuje bogatym zapleczem gastronomicznym. W tym miejscu miesięczną praktykę odbywało czterech uczniów klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół im. Stanisława Staszica w Miętnem. Natalia, Michał, Kacper, Kasia przez cztery tygodnie pracowali w kuchni hotelowej na różnych działach. Doskonalili swoje umiejętności, między innymi w: kuchni śniadaniowej, przygotowalni, kuchni zimnej-bankietowej, kuchni gorącej-bankietowej, jak również w „najsłodszym” miejscu hotelu - cukierni. Uczniowie mogli uczestniczyć w przygotowaniu przeróżnych dań z karty menu dla gości hotelu.
Praktykanci codziennie dojeżdżali do Warszawy, jednak nie zwracali uwagi na niedogodności podróży, bo szansa na pracę w tak renomowanym hotelu wynagradzała im ten trud. Pan Mirek, opiekun praktykantów, bardzo pozytywnie wypowiada się o grupie z Miętnego: „Bardzo zorganizowana młodzież, wykazali się ambicją i pozytywnym nastawieniem, chcieli nauczyć się jak najwięcej podczas praktyki.” Uczniowie zaś są zaskoczeni tempem pracy w kuchni, szybkością wydawania posiłków, precyzyjnym rozplanowaniem działań, świetną organizacją bankietów na kilkaset osób.
Natalia, Michał, Kasia i Kacper są bardzo zadowoleni z praktyki i możliwość wcielenia się w rolę prawdziwego kucharza i sprawdzenia jak w przyszłości będzie wyglądać ich praca.