Uczniowie przyjęci do klas 1 w roku szkolnym 2019/2020 (po gimnazjum i szkole podstawowej):
Technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Branżowej Szkoły 1 Stopnia w zawodzie Kucharz,mieszkający na terenie Powiatu Garwolińskiego, mogą zgłosić się do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Garwolinie celem przeprowadzenia badań na nosicielstwo w kierunku pałeczek Salmonella i Signella.
Wykonanie stosownych badań i wyrobienie książeczki sanepidowskiej jest niezbędne w pracy wymagającej kontaktu z żywnością.
Zgodnie z art. 59 ust. 2 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.), osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Garwolinie ul. Kard. S. Wyszyńskiego 13, 08-400 Garwolin
tel./fax: 25 684 35 95; 25 684 33 08; 25 684 39 57
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
godziny pracy: pon.—pt. 7:30-15:05 (kasa 8:00-14:00)