Drużyna z naszej szkoły w składzie: Izabela Kot i Łukasz Cabaj z klasy I TŻ_P wzięła udział w etapie regionalnym konkursu BITWA NA BROBIOWE SMAKI, który dla uczniów z woj. mazowieckiego odbywał się w dniach 29 -30 stycznia 2020 r. w Studio Kulinarnym Gastro Magic w Jaworzycach.
Podczas zmagań konkursowych nasza drużyna przygotowała i zaprezentowała przystawkę – szarpaną pierś z kurczaka na miksie sałat, uwieńczoną sosem musztardowo - miodowym i prażonymi migdałami oraz danie główne - złocistą pierś z kurczaka faszerowana żurawiną, mozzarellą i liściem mięty, podaną na sosie z mango z nutą ostrej papryczki w towarzystwie ryżu i brokuł.
Mimo wcześniejszych treningów nasza drużyna nie zakwalifikowała się do etapu krajowego. Cenne było natomiast doświadczenie zmagań konkursowych i poddanie ocenie swoich umiejętności przez doświadczonych kucharzy.
Gratulacje dla drużyny za odwagę!
opiekun drużyny Sabina Benicka