022017 7ec4a

Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Miętnem ul. Główna 49 08-400 Garwolin tel 25 682-30-88 email mietne@wp.pl

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – RODO uprzejmie informujemy, że:

  1. Administratorem danych jest  Dyrektor Zespołu Szkół CKP i CKU im. Stanisława Staszica w Miętnem. Adres: Miętne, ul. Główna 49, 08-400 Garwolin.
  2. Dyrektor szkoły wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się w sprawach ochrony danych osobowych i realizacji swoich praw za pośrednictwem poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub osobiście w siedzibie Starostwa Powiatowego w Garwolinie, p. 218 (II piętro).
  3. Dane osobowe przetwarzane są na postawie art. 6 ust. 1 lit. e) RODO - przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.
  4. Dane osobowe mogą być udostępnione innym uprawnionym organom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.
  5. Dane będą przechowywane przez okres niezbędny do wykonania zadań Administratora oraz realizacji obowiązku archiwizacyjnego, które wynikają z przepisów prawa.
  6. Przysługuje Państwu prawo do dostępu do treści swoich danych, sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, jak również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. W przypadku realizacji zadań ustawowych podanie danych jest obowiązkowe.

Free Joomla! template by L.THEME